Sunday, December 23, 2012

begin the new semester! i'm senior :D

assalammmualaikum..
pejam celik pejam celik dah masuk sem 3 dah..tapi yang sedihnya result aq x bape cun..math aku kantoi!!so kne repeat math lagi utk sem nie..naseb baik la math ke..kalau ade subject laen,,,mau rsenye aku terjun bangunan,,ngeh ngeh ngeh...

lamanya x apdet blog..berhabuk dan bersawang rsenya...
2 ha,,,yg mse iftar hr tu pon lpe nk post,,,tapi da siap2 taip..xpelah..klau aq rajin aku apdet blog nie..
especially mse bosan2...xde minat nak layan fb ha..
huhuuuu

so nak cte bnyak benda dah jadi mse cuti sem lepas....
aq  XCIDENT!!
UMANGAI....
sakitnya hanya allah yang tau,,so lpas nie x kesah la ko excident mcm mne pon...
sakitnya tu hanya allah yang tau..memang mata kasar x nampak..tapi sakit akibat jatuh terhempas tu...ya allah..sakit weyh..aku nie ha mcam nak tercabut sume tulang...
tapi alahmdulillah lagi sebb xde ape yang patah2..
cuma cedera ringan yang x bpe ringin je...
ngeh ngeh ngeh..



nie ha...kaki nie ade 9 jahitan..mke calar habis...
buruk weyh mse nie..macam nak pakai topeng jek..
pipi aku da natural tembam...da jatuh nie..bengkak la pulak..betambah2 tembam lah jadinya...
mcam donut weyh....hahahaha....sabau jelah!
2nd day memang sakit weyh..terhentak kuat tuuu

 sekarang nie lepas 3 minggu...aku makin sehat..parut kat muka tu masih cuba aq selindungkan dengan bedak ... kikh kikh kikh,,,kekuatan kaki makin terserlah...aq da boleh tangga...tingkat 5 wooo!!
dan NASEBB baik yang utama...sewaktu xcident bkan bersama en nouvo..tp en LC..
ngeh ngeh ngeh...
naseb abg aku x ngamuk,,,
:D

IFTAR DPB2C&3C!!! tersangat lah seronok xD

updet entry kali nie pasal iftar!! 
woooohooO!!!this is the best bro..
meh cheq upload sekeping dulu gmbr..mau kasi jeles..:)
memang seronok ble klua beramai2...
lagi2 nie yang first time..kwan2 yang xpenah hang out skli pon join..sumpah best!
ktrg ajak 'senior' sklik..xlupe kt dyrg pon =D

lamenya x apdet blog :(

nampak dh bpe lame nye x apdet blog?
gara2 poli yang x de mse lansung..hahahah...fake gile..mne ade sbuk sgat..sje je x nak update...malas sbnarnya...lpas 2 sbuk meng on9..mne ingt nak update blog...raya story dlu k,,,???
raya taon nie aku dan dia berbaju hijau...meh gmbr raya skit..











keyh..kami kehijauan raya nie....much love 4 you!!!






dan kami juga da dapat 2 eko anak..hahahaha...eko????????anak2 kami ade eko???xde eko pon sebenanye...meh kenalkan anak2 kami..

this little gedik name kiki & lala



Monday, August 6, 2012

seharian bersama sang arjuna xD

assalammualaikum..
hari nie nak update sal ape je ek??hahahhaha..
hari nie seharian bersama sang arjuna aku yang mata sepet 2! *cam apek aku nengok ko yang!
SEPET??
jeng..jeng..jeng..
xpenah lak aku mention yang arjuna aku nie sepet kan?hahaha..memey la..aku pon x penah perasan yang laki aku nie mata eh sepet..semuanya terjadi gara2 gambar yang kami snap tadi,,
nak tengok??




ha??nampak x mata die sepet??
boooooo!!!xmau lah anak2 cinta mata sepet cam arjuna..
bia mata bulat cam cinta eh???
nak lebih real gambar nieyh..

bertambah2 sepet kan?
ntahlah apek mne sesat ngaku aku bini die!!!hahaaa..kalau laki aku baca mati aku pas nie,,
sayang!!manja sayang ayang!*konon2 raih simpati..
hahhaa..macam dh lari tajuk je ape yang aku apdet!
apo2 pon memang best la hang out kami hari ie..walaupon jalan2 tnpa makan2..
bulan pose la katakan..*puihhh! macam poso!

suka sangat ngan pic nie..laki aku sedang berkaraoke aku sebok amek gmbar..naseb x kne cepuk ngn die..
ade berani ke cepuk manja??hahah..
yang paling gempak adalah bila aku apdet gmbr kami berdua nie..
ade yang cakap mke aku ngn laki aku nie macam adeq beradeq..
haaa???tang idung lak 2 yang sme..hahahahahhaha..
budak 2 pon sme sepet maacam hubby aku nie jugak ke hape??
orang kate bile muke same nie jodoh kuat..betol ke??
harapnye begitulah!!!


Sunday, August 5, 2012

Airmata menjadi saksinya :'(

siapa duga , 17 ramadhan adalah pengakhirannya!
yup! ini lah status yang aku post kt fb..sedih,,kecewe,,samapai hati terlepas untuk menaip sedemikian rupa..
kecewa bila di hampakan oleh sang arjuna..kenpa sayang?sanggup kau robek dan lukai hati sang cinta..
xcukupkah pengorbanan cinta pada arjuna,,???

terlalu banyak yang cinta lakukan buat arjuna..dan bila begini yang arjuna balas..robek hati ini sayang..
koyak bagai dihiris2 sembilu

tapi cinta paham arjuna..xsemua salah arjuna..tapi cinta mahu arjuna paham kata hati cinta,,
cinta x mahukan kesempurnaan..cukup lah andai kita saling melengkapi..
alhamdulillah..cinta kita x pudar seperti yang cinta sangkakan..rupanya arjuna masih perlukan cinta dekat di hati arjuna..ye sayang..
cinta ade disini,,,masih dekat di hati arjuna..
semoga cinta kita kekal abadi hingga ke jinjang pelamin..
AMIN!!!!


Wednesday, July 25, 2012

kawan2,,bermaknanya korang :')

baru pas layan cte HACKS ''hanya aku cinta kau seorang''
what??aku jatuh cinta?xlah korang..aku saje2 layan cte nie sebab roomate aku nie suke nyanyi lagu ost filem nie..mula2 aku try youtube dlu lagu die,,wah??menarik..selak2 page..eh???ade full filem a...layan je ah..nie yang smpai kol 3 pagi pon x tido g nie..hahah...kelas kol 8 lakk 2 esok..huhuuuu

''kau hadir tanpa kusedari,
mengisi kekosongan hati,
kini kau pergi tinggalkan aku,
lemas ku dalam sepi,''

''mengapa tangan kau lepaskan,
setelah hatiku kau tawan,
mengapa takdir memisahkan,
hanya aku cinta kau seorang''



amacam??sentap x??orait..nie sume xde kne mengena ngan cintan cinton eh..nie semua berkisah pasal bestie 4ever aku..walaupon di saat nie korang sume dah jadi senior aku..ape jadik sekalipon korang tetap bestie aku 4ever..dah jadi habit aku bile class cancel bg tau korang sume sampai ade 1 hari 2 aku dah siap taip msej dh,,mse ngah nak masuk an no dalm recipent,,tersentap bile pikir yang korang dah x satu kelas ngan aku..macam sentap a jugak...

aku harap korang x lupe kat aku..
budak paling peramah and paling bising lam kelas..kalu aku nye bapak pengarah poli..aku mintak kat die lompatkann aku ke sem 3.bleh sme2 ngn korang..tapi apekan daya..x mampu makcik..

korang??nie ade sikit video aku nak share..janga isau..blog aku nie korang2 je yang bole bukak..
harap2 kenangan ini masih berlegar2 di fikiran korang..good nite!

Tuesday, July 17, 2012

lepaking dengan kawan2 memang seronok :)

assalammualaikum..
entry kali nie memang seronok sangat sebab selepas 2 bulan dapat jpe kawan2 sume..especially kwan2 baik aku..memang havock giler..pas nie kebanyakn nye pindah kelas..selamat berjuang abang2 ku sume..bhaahahaha.. untunglah x yah repeat pape..

lepas nie kawan2 aku tggal aza jelah..saem2 terhebat sume dah naek sem 3..da jadi SENIOR! g lah korang..tggalkan aku sorang2 kat kelas 2..aza pulak da dduk kamsis..x dduk ngan aku kat melewa..event kitorang da berpisah kelas..aktiviti LEPAKING masih diteruskan..hebat kan kami??

mana mungkin aku melupakan segala sejarah pahit manis antara kami semua..
mereka adalah yang terhebat penah aku kenal selama nie..aku harap persahabatan antara kami semua dapat diteruskan walaupun kami berlainan kelas kini...


try to be the happiest walaupon hati merasa perit kerana ditinggalkan kawan2 baik..
satu yang aku tabik ngan korang sume..korang x menyombong ngan aku..dan aku harap itu untuk selama-lamanya..

hahhaha..wish u luck bro!!
aku harap korang akan cemerlang untuk sem korang dan harp persahabtan kami nie x kan putus wlaupon kita berjauhan..sahabat selamanya..
<3<3<3

Monday, June 11, 2012

seronok tengok kawan2 bahagia =)

firstly nak mintak maaf banyak2 kat tuan2 gambar yang aku cilok untk entry kali nie..
ampun maaf patik mohon sebab mencurik gmbar2 tuanku2 semua..
bukan ape..patik seronok melihat tuan hamba semua bahagia dan itu yang membuat patik menari2  membuat entry ini..adoiyai..apo pulak maen patik2 nie..zaman melayu melaka ke nie??
hahah..ok lah kawan2..walaupon ade seserengah nie aku x tau pon macam mne cerita cinta korang..tapi ble aku tgok korang bahagia..sumpah!! ikhlas dari hati...aku bahgia sangat!!ntah lah kawan2..
x tau nak cakap macam mne tapi satu je yang mampu aku doakn..semoga hubungan kalian ke jinjang pelamin....





pok jat <3 mieyla
zarida <3 amzar
ellis <3 zubair




Sunday, June 10, 2012

JEJARI MENARI + BREAKDANCE =D

WALAWEYH!!
cam seronok je sekarang sang hati?kenape ye?cer cte sikit..nak tau gak sebab ape..??
sebab sang ARJUNA dh kembali pada sedia asal!!
memang terbaekkkkk..sebab melihat arjuna ketawa terbahak2 adalah benda yang paling 2 best!!
wahai sang arjuna!!
sy nak awak terus kekal macam nie tau..sy x mao awak marah2, tension2, stress dan etc saya mau awak senantiasa senyum macam nie..bole?


first time date lpas blik keje <3

 abang..
harapan sang hati pada sang arjuna sangat tinggi..
telah banyak yang telah kita capai dan telah lama cinta ini bersemi dan dengan harapan penghujung hubungan ini sampai ke jinjang pelamin..tapi buat masa nie..hanya satu je yang sang hati mahu sang arjuna lakukan..sang hati mahu ketawa da riang di samping arjuna..hati juga mahu jadi yang paling dekat dengan arjuna..mahu menemani sang arjuna dikala sang arjuna sihat,sakit,ceria,bersedih,gembira mahupun dirundum duka..

arjuana tau?
bila arjuna bermasam muka..hati terasa,,tersentuh dan kadang kala hati menangis..kadang2 hati mengaku ade salah hati..tapi arjuna tau kan macam mne tingkah hati??..yang mahukan perhatian arjuna??..kasih sayang arjuna..sama seperti waktu perkenalan dulu..hati harap perubahan sikap arjuna kali ini akan meriah kembali ceria dalam hubungan kita sama seperti dulu...


hati <3 arjuna 



Friday, June 8, 2012

jejariku menari =)

ehem2..
assalammualaikum..
sehat?hehee..entry kali nie macam seronok je kan??
agak seronok la sebab kekasih hati sudah kembali.. =) hilang??xlah, x hilang pon cuma c dia tenggelam dalam tawa dan duka hubungan kami..mungkin sehari dua nie hubungn kami keruh..tapi alhamdulillah..hari nie dah makin baik..
 

walaweyh!!
gembira sungguh engkau wahai sang hati..
mestilah..dah jumpa semula arjuna yang lenyap dibawa masa..(abang .. manja) rindu betul dengan panggilan 2..dan kami berdua telah kembali memanggil dengan panggilan 2..manelah tau kemesraan sewaktu dulu kembali menyinari hubungan kami..
amin ya rabbalalamin..


 

Thursday, May 31, 2012

oh my driving license!!

dari entry lagi korang dah dapat agak ape yang aku akan bebel kan???
lesen oooo lesen..kenapa susah nak dapat ko??
abis sakit2 badan aku..tapi aku x boleh nak mengalah..aku akan cuba gak dapatkan ko!!x kire!!
hahhahahah..sebab ko,,sakit belikat2 aku dan aku akan pastikan yang ko akan ade dalam genggaman tangan aku jugak!!xle lagi..insyaALLAH..



ok!!
sekarang aku admit yang nak parking mmang bnyak susah!!hahahah...bukit ngan 3 penjuru 2..insyaALLAH..akan ku lakukan sedaya upaya..sebab dh 60% dapat aku kuasai..cuma kne banyak kan praktis,,hafal step!!mungkin boleh buat dengan baek,,sayang aku cakap nak ajar aku..ble ntah..tlg cepat sikit ye ayang,,dah nak test jpj nie,,,

 

  

agak2 mse aku test jpj nty??ade x nervous cm nie muke aku??hahha..hrap2 x la..but x bpe nak like la cekgu aku 2..bukan ape..die asyik nak kondem org je..kondem institut memandu 2..pas 2 sllu bebel kat aku..ok..buat mse nie aku x penah melawan lagi cakap nie,,sebab aku blum pandai..so??dengar ajelah dy bebel e2 ini..penat telinga aku..mne lagi nak fokus,,nak dgr dy bebel..hadoiai!!kadang2 die mcm agi semangat..tp kengkadang mcm down kan aku pon mcm ade jugak,,,bhahahahah..dh mlas nk kutuk cekgu 2 lagi..aku harap nty dapat la lesen 2,,atas segala usaha + sakit bahu aku nie...
daaaaaaaaaaa..=)

Tuesday, May 29, 2012

sweet 19!!

kurang dari 3 jam...aku akn mencapai umur 19 tahun!!!weeeeeeeee!! seronok sangat...x lme lagi da bole kawen!!sebab target kawen aku kan mse umur aku 23..heheee..gatai la pulak,,,bla..bla..bla..
kawan2!!saye mau kek hari jadi tau!!2 je yang sy nak..x dapat hadiah laen pon xpe..


 

saya nk kek mcm nie lah huhuhu...dh lme xde spe belikan sy kek mse hrijadi...urmm..last skli mse sy darjah 2 kot..pas 2 xde spe belikan sy kek lgi..tapi sy tiap2 taon lau birthday abg o adeq..msty belikan utk dyrg...dyrg x ingat kat sy ye...xpe..sy ok,, :')

kalau birhtdy famly,,my bestie o kwan2 rapat..x sah klau aku x belikan dyrg kek..pling2 pon msty ade..walaupon kecik..contohnye!!!mse aku form 3..aku belikan dy kek..kecik je..dlm belas2 engget je..tapi sebab syangkan abang pnye pasal..aku belikan gak..aku tau dy sukakn surprise..tp mse birhtday aku nty ade x surprise dr dy???

so sekarang..aku harap skarang..aku dapat sebijik kek dri my readers!haha..!!!plish a,...tunaikan permintaan yang satu 2..luv u larH!!!
waaa!!mau ini!!

bebelan cinta

entry skarang nie macam lebih pasal cinta jek..npe ye??
sebab makin hari makin kau dilamun cinta..cinta si gile ko 2!!!hahhahaha..happy??hari nie mang la happy,,esok lusa?spe tau??ahhhh..lantak lah ape nak jadi esok lusa..yang aku tau hari nie aku happy dan harap kebahagian ini akan kekal..at least utk 4 hari!!
 (sebb sllunye lpas 4 hari baek..ktrg akan gdoh esoknye 2,,)




 
 haha!!mcm nie agak eh mke aku mse drive smalam!!
bla2..merepek dan terus merepek..semalam pon first time blja krete..nervous gler.mne x nye..kte x knal pon cikgu 2..then mcma grang je..takut???sumpah mmang takut tapi lpas 500 meter aq memandu..aku dh boleh bawak dengan tenang dh..mula2 2 mcm takut kan??tapi mse aku blajar ngn gemox aku,..x lah teruk sgt mcm 2 nervous aku..hahaha..but i did it!!hari rabu nty blaja parking pulak..lol!!hope dpt buat yg terbaekkk!!


Sunday, May 27, 2012

cinta itu ketawa dan airmata


hmmm..hye blogger,,kat mne ye nak mula?entry kali nie cm sedih pulak,,ntah la..sayu hati nie ble pikir hubungan yang dibina seakan-akan retak menanti belah.. aku x la mendoakn hubungan nie putus tapi terasa sangat bila x perlukan..


  


sedih???
mestilah,,tersangat sedih,,tapi dia??xde pon pedulikan aku..ntah la..mungkin nie lah dugaan yang harus ditempuh..sabar lah hati..satu hari nty dia akn paham ape yang kau alami..terasa sgat bila selalu diabaikn...tapi bagi dy,,semua 2 macam rutin harian dia.saat diperlukan dia akn carik diri nie,,saat x diperlukan,,hadir nya aku bagai angin yang lepas..



 
 

air mata nie macam dah tiada nilai bagi dirinya..mungkin bagi sidia..tangisan ku ini hanya satu sandiwara, lakonan airmata yang aku sajikan buat dia...x sayang..airmata ini lahir dari sekeping hati yang sangat keewa dengan sikapmu..hati ini rindukan kasih sayang dan perhatian yang x berbelah bahagi darimu sama seperti saat pertama kali kita mula bercinta..


 aku harap satu hari nanti kau akan berubah,,kembali kepada keaadaan sedia kala sama sewaktu kita mula2 mengenali antara satu sama lain dulu..aku harap cinta yang telah kita semai ini akan membuahkan hasil yang menggembirakan hati semua..peangakhiran cinta ini kuharap hingga ke jinjang pelamin..
amin...

Thursday, May 10, 2012

' ' impianku yang terbesar ' '

antara impianku yang terbesar lagi yang ku idamkan adalah sebuah rumah tangga yang ku bina atas dsar cinta bersama dia..ya,,sgat besar harapan itu smpai kadang kala hati nie berkata sendiri adakah mampu aku jadikan impian aku 2 sebagai kenyataan..

     " majlis akad nikah"    

akan ku hela nafas yang panjang andai ini yang terbit dari mulutmu selepas menjawab kata2 dari abah....

"aku nikah akan dikau fazaruddin bin zainal dengan nursyadah binti dzolkiple berwalikan aku dengan mas kahwinnya ****** tunai.."

dan jawab kau sayang..

" aku terima nikahnya nursyadah binti dzolkiple dengan mas kahwin ****** tunai"

 

akan aku gugurkan seluruh airmata kegembiraan saat kau melafazkan kata2 nie sayang..sessungguhnya aku telah halal buat kau..

 

                              setelah selesai akad nikah,,sampai lah kita ke majlis membatalkan air sembahyang..ye sayang..mulai saat itu..tiada yang haram lagi buat kita berdua..tidak majlis yang besar ku harapkan sayang..cukup majlis akad nikah ini..tapi aku tahu yang kau anak bonsu..mesti majlis yang meriah yang dirancangkan oleh keluarga kau..sama juga di pihak keluarga aku..




dan mulai saat itu,,aku dibawah tanggungjawab kau,,menjaga setiap perihal diri aku..dari makan,pakai,dosa dan setiap inci aurat..ye sayang..sangat besar impianku ini dan satus-satunya yang sangat ku inginkan..aku harap satu hari nty kau kan tergerak hati untuk membuka blog ini..membaca tinta hatiku yang satu ini..yang selalu mengharapkan pengakhiran hubungan kita dijinjang pelamin

 

 

akan ku ucapkan kata2 syukur yang terhingga andai kita berdua sampai ke tahap ini nanti sayang..sangat besar angan2ku dan semoga aku dapat mencapainya hanya bersama kau Fazarudin Bin Zainal.. 

 

 

''ya allah ya tuhanku,,aku hanya mampu merancangnya bersama dia,,tapi aku tahu hanya kau yang mampu menyatukan cinta kami..dan sebagai hambamu yang sgt kerdil didunia ini,,aku mohon dan aku berserah padamu ya allah..kau satukan lah jodoh antara kami berdua hingga ke jinjang pelamin dan kau berkatilah hubungan antra kami..kau kurniakan lah kami anak2 yang soleh dan solehah..sesungguhnya padaMu kami berdua memohon kerana kami tahu,,kami merancang namun hanya dengan izin dan kekuasaanMu ya Allah kami akn disatukan..menjadi suami isteri yang sah dalam islam dan halal dalam segalanya..''

''Amin Ya Rabbal Alamin ''